[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Køkkentid: 2,5 time
Grilltid: 18 min.
Grillgrader: 200
Grillmetode v/gas 2, 3 eller 4 brænder: Indirekte på høj varme
Træpillegrill: på øverste grillrist
Grilludstyr: bageplade
køkken
4 dl vanilje yoghurt
50 g gær
1 æg
25 g sukker
600-700 g hvedemel
2 tsk kardemomme (1 i dejen og 1 i fyldet)
1/4 tsk salt
50 g smør
Remonce
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk kardemomme[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Herhjemme er alle ikke fan af kanel, men jeg elsker bare kanel og især kanelsnurre, så jeg tænkte at det måtte jeg da udfordre. Disse snurre er med en anden lækker smag og det blev til kardemomme som krydderi i stedet. Og der blev sagt et sort JA TAK. Denne version er med marcipan mellem lagene.
Køkken
Lun yoghurt og smelt smørret og rør sammen med gær, sukker og salt. Tilsæt æg, kardemomme og mel, ælt det rigtigt godt sammen ca. 5-10 min. Dejen skal være blød. Stil dejen til hævning i ca. 1½ time. Bland remonce med blødt smør, sukker og kardemomme. Riv marcipanen.
Rul dejen ud til en rektangel. Smør remoncen ud i et tyndt lag og fordel marcipanen. Fold dejen indover sig selv, så du har 3 lag. Rul dejen lidt længere igen.
Skær tynde strimler af dejen 1,5 cm.
Sno snurrer ved at strække og sno din dejstrimmel en smule. Sno den et par gange rundt om din pegefinger og langemand og før strimlen henover snurren og fæstn den under bunden. Sæt dem på en bageplade.
Grillen:
Indstil grillen 200 grader. Sæt bagepladen med snurre på øverste grillrist. Gasgrill lav direkte varme på en opvarmet bagesten.
Anret:
Pensl med æg, drys med sukker og knuste kardemomme kapsler, inden du bager dem, hvis du vil have et flot udtryk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]