Kategorier
Opskrifter

Kanelsnegle med fyld af nutella og kanelsmør

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]4 personer  (12-14 stk.)

Grilludstyr: Bageplade/grillbakke
Køkkentid: 1,5 time
Grilltid: 18 min.
Grillgrader: 200
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: lav direkte
Træpillegrill: øverste etage


Ingredienser
2 dl vanilje yoghurt
2 dl lunken vand
30 g gær
50 g blødt smør
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt
1 ½ tsk kardemomme
700-800 g mel (gem lidt til at rulle dejen ud på)

Fyld
200 g nutella
100 g blødt smeltet smør
150 brun farin
2 tsk kanel
100 g mørk sirup

 [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Køkken
Varm vandet til lillefingervarmt opløs gæren tilsæt yoghurt, æg blødt smør, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er fast men blød. Stil til hævning i ca. 45 min.

Bland smør, brun farin, sirup og kanel til fyldet. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor aflang firkant (50×70). Smør først nutella på bunden og derefter den bløde smørblanding. Skær dem ud i ca. 5-6 cm tykkelse og sæt dem i store papir muffinsforme og sæt dem på en bageplade/grillbakke. Lad dem hæve i ca. 30 min.
 

Grill
Indstil grillen på 200 grader. Still bageplade/grillbakke ind på øverste grillrist (på gasgrill, brug en bagesten og brug lav direkte varme). Grill dem i ca. 18 min. til de er gylden i farven.

Anret
Server dem evt. med glasur, eller smeltet chokolade.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *