[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]8 personer
Grilludstyr: gryde/stegepande
Køkkentid: 30 min.
Grilltid: 60 min.
Grillgrader: 190
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: indirekte/direkte
Træpillegrill: nederste grillrist
Ingredienser
800 g oksekød
1 hakket løg
4 forårsløg i skiver
2 fed hakket hvidløg
20 små tomater i halve
1 lille squash revet
1 tsk paprika
1 tsk fennikel frø
1 tsk salt
½ tsk peber
2 spsk hakket friske krydderurter
1 ds tomatpasta
2 dl vand
½ dl ketchup
Olivenolie til stegning
Kartoffelmos:
800 g kartofler
5 stk persillerod
½ selleri
1 dl mælk
30 g smør
Peber
1-2 spsk Traeger Rub[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Det er så nemt med de her retter, hvor det hele kan være på grillen på en gang og det faktisk er “alt i en ret”. Denne er en oplagt hverdags-grillret, hvor du bager kartoflerne til den grove kartoffelmos, direkte på grillen. Så har man også en dejlig BBQ smag, da der er lidt rub i kartoffelmosen.
Køkken
Gør alle grøntsagerne klar og vask og rens kartoflerne og persillerødder. Skræl selleri, skær dem i mindre stykker. Læg dem på en grillbakke
Grill
Indstil grillen til 200 grader (gasgrillen direkte varme). Stil grillbakken på grillristen, og bag dem indtil de er møre, ca. 45 min. Tag dem af og lav en grov mos med smør og mælk smag til med Rub og peber.
Imens rodfrugterne bager laves oksekødet. Hæld olie, løg, hvidløg, paprika, forårsløg, fennikel i en gryde og svits det af. Tilsæt kødet, lad det tage farve. Derefter tomater, squash, tomatpasta, ketchup, vand, friske krydderurter, salt og peber.
Anret
Læg den grove mos på toppen af kødet og bag i ca. 15 min. til den gylden på toppen. Server med lidt friske krydderurter på toppen.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]