Kategorier
Opskrifter

90’er hvidløgsbrød

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]8 personer  (4 stk.)
Grilludstyr: Bageplade/grillbakke
Køkkentid: 1 1/2 time
Grilltid: 20 min
Grillgrader: 220
Grillmetode v/gas 2-4 brænder: lav direkte
Træpillegrill: øverste grillrist


Ingredienser

4 dl lunken vand
25 g gær
1/2 dl olivenolie
1/2 tsk rørsukker
2 tsk salt
100 g durummel
50 g hvedemel
350 g manitoba hvedemel

Smør
125 g smør (rigtig fast smør)
150 g smør
2 fed revet hvidløg
1 spsk hakket bredbladet persille[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]90’ernes klassiske hvidløgsbrød, og det blir kun bedre af at du bager det selv på grillen!

Køkken
Bland vand og gær. Tilsæt olie, sukker og salt. Ælt det gerne mere end 8 min og lad dejen hæve i ca. 30 min. Del dejen i 4 stykker. Form dem som lange flute og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade/grillbakke. Skær 7-8 snit med en skarp kniv og lad dem hæve 45 min.
Bland smør med salt, persille og revet hvidløg. Stil det på køl 10 min. Put en god klat smørblanding i alle lommerne på flutesene, lige inden de bages.

Grill
Indstil grillen til 200 grader. Sæt bagepladen/grillbakke med flutes på øverste rist (på gasgrill, brug en pizzasten, lav direkte varme). Grill dem i ca. 20 min til de er gyldne på toppen.

Anret
Server dem til en gryderet, eller bare til en lækker grillmiddag.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *