[vc_row][vc_column][vc_column_text]Når du skal vælge den helt rigtige grill, er det afgørende, at du stiller dig selv tre spørgsmål:
- Hvor tit vil du gerne grille?
- Hvor mange mennesker griller du mad til i hverdagen?
- Hvilken slags mad kan du godt lide at grille?
For mig er det ikke enten eller – men både og. Jeg ved godt at alle ikke har den mulighed. Jeg får tit spørgsmålet om, hvilken grill man skal vælge, og i dag kan jeg godt forstå at mange bliver forvirret, med de mange forskellige typer og varianter på marked. Det var meget nemt, da der næsten kun fandtes kuglegrillen. Da jeg sad i kundeservice i Weber og folk ringede ind, var det jo så let da, det var et sprøgsmål om de skulle have en 47 cm eller en 57 cm, og senere kom det, om den skulle have bord. I dag er der er mange forskellige grill fra forskellige leverandør og med forskellige brænsel gas, kul/briketter, el, og træpillegrill. Jeg har prøvet at grille på de fleste typer brænsel og ja alle grill har et formål!
Elgrill er fx. genial hvis du bor et sted, hvor du normalt ikke må grille med ild, kul eller gas!
Jeg foretrækker at have en træpillegrill, på grund af at det så nemt og et kæmpe plus er også, at du kan kontrollere temperature så præcist. Det er også et kæmpe “wake up”, for mig at, hvis jeg sætter maden over, kan jeg udnytte tiden med en løbetur og holde øje med grillen via Wifi og endda skrue ned undervejs, det gir’ så mange muligheder. Træpillegrillen er en nem og effektiv hverdagsgrill med meget plads (ved godt at mange ser den som en ovn), men jeg synes det giver fuldstændigt den smag, en grill skal give, det er jo et lille bål der tændes i bunden og som fordeles rundt i grillrummet og giver smag, saft og kraft til det du griller. Den griller/bager meget ensartet, og gi’r en fugt til brød og kager du ikke opnår i en ovn. En fordel er at du kan grille både kød, kartofler, grøntsager og kage på engang, du har pladsen og mulighederne med 2 riste. Man skal bare lige lære den at kende, hvor det er praktisk at sætte maden, så det bliver ordentlig tilberedt. Jeg vil dog nævne, at når du bruger høje temperatur mellem 150-260 grader skal du være opmærksom på et lidt større træpille forbrug.
GRLL I MANGE TIMER
Du kan meget meget nemt grille low og slow (75-110 grader) til pulled pork, brisket mv. og med ca. 75-110 grader har du et meget lille træpilleforbrug, og ikke at forglemme, så har du masser af plads, idet du har 2 lag, altså dobbelt riste. Det betyder at når du engang i mellem griller pulled pork, er det en god ide at sætter mange over af gangen (kan have 10-12 stk. på min) og så i fryseren bagefter.
GASGRILL
Jeg vil dog helst ikke undvære den lidt mindre gasgrill, til de små hurtige retter, som et par kyllingebryster, koteletter eller hotdogs. Den er MEGET hurtig at tænde og MEGET hurtig varm og slukker også hurtigt ned igen. Min store drenge bruger også meget tit den lille gasgrill, den er de trygge ved selv at tænde op og feks. grille deres frokost på.
Hvis du er meget på farten eller er campist, vil jeg helt sikkert kigge på en af de små grill der findes på markedet. Tænk på at det er smart at vælge en, der kan indstilles og har 2 brændere, så du kan grille indirekte, det gir mange flere muligheder for at grille større stege og burger, hvor du griller bøfferne direkte i den ene side og så har burgerbollerne i den anden side med indirekte varme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]